witblok 1440 100

Op slechts enkele kilometers van De Pandoer ligt één van de leukse musea van Nederland: het Klok en Peelmuseum. Dit museum kreeg in 2014 de museumprijs voor beste museum van Nederland.

Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit museum een klokkencollectie en tevens een natuurhistorische collectie. Dankzij de Koninklijke Eijsbouts Klokkengieterij is Asten een belangrijke plaats in de mondiale klokkenindustrie. Zo leverde deze klokkengieterij in 2012 nog de enorme Maria klok voor de Notre-Dame in Parijs. De collectie in het museum toont de fabricage en geschiedenis van allerlei klokken. Daarnaast is er de mogelijkheid voor bezoekers zelf om verschillende klokkkenspelen te bespelen.

De Natuurhistorische collectie biedt informatie over de natuur en het landschap van de Peel. In het museum bevinden zich opgezette zoogdieren en vogels. Een publiekstrekker is ook het complete mammoetskelet. Daarnaast is er buiten een museumtuin, waarin ondermeer aandacht aan de vochtige en zure biotoop van de Peel wordt besteed.

Verder zijn er steeds wisselende tentoonstellingen. Welke tentoonstellingen op dit moment te bezichtigen zijn in het klok en peelmuseum, kunt u vinden op de website van het museum. Doordat het museum erg interactief is, is het ook erg leuk voor kinderen.


Het Klok & Peel Museum is een leuke activiteit die u kunt combineren met een diner of feestarrangement in De Pandoer. Als u met een groep komt, dan kunnen wij ook een rondleiding in het museum voor u regelen. Daarnaast is het museum goed te combineren met één van onze fietstochten door de Peel.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om een museumbezoek te combineren met een lunch of diner in De Pandoer, dan kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier, ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bellen via 0493-691918.

Een heerlijke dag...

Wat hebben wij genoten van ons huwelijksfeest in De Pandoer. Het was helemaal top. Bedankt!.

Evenlien Janssen Helmond

Vind je de Pandoer leuk?

Close

Like ons dan