witblok 1440 100


Wilt u lekker buiten wandelen en ondertussen een ontspannen spel doen, dan is klootschieten ideaal. U wordt ontvangen op De Pandoer met koffie en gebak. Na een speluitleg gaat u op pad richting het klootschiet parcours. We sturen u echter niet met lege handen weg, want u krijgt van ons een bolderkar mee gevuld met een lekkere picknick. Deze bestaat onder andere uit belegde broodjes, Peelkoek, snoepgoed, fruit, Peelneutje, koffie, thee en frisdrank.

Ons klootschiet parcours ligt rondom een meer nabij De Pandoer. Klootschieten is een eeuwenoud volksspel dat vandaag de dag nog in het oosten van land in competitieverband wordt gespeeld. In Asten-Heusden, in het oosten van Noord-Brabant en nabij Limburg, hebben we echter ook een eigen klootschiet parcours.

 

Bij het klootschieten is het de bedoeling om met een verzwaarde bal, de kloot, in zo min mogelijk worpen een parcours af te leggen. Het parcours is ongeveer anderhalve kilometer lang en ligt dus rondom een meertje in een mooie, landelijke omgeving. Klootschieten is een tactisch spel, waar het niet alleen om kracht draait. Het is namelijk belangrijk om goed het midden van het pad te houden en ook rekening te houden met de bochten in het parcours.

Klootschieten onderneemt u in twee of meer teams, waarbij de deelnemers om de beurt de kloot verder gooien. Het hele parcours legt u ongeveer in twee uur af. Tijdens het klootschieten kunt u een mooi plekje uitzoeken om lekker te picknicken.

Nadat u het gehele klootschiet parcours heeft afgelegd, gaat u weer terug naar De Pandoer om de activiteit af te sluiten met een heerlijke kom soep met stokbrood. Hier wordt vervolgens bekeken welk team de beste klootschieters heeft geleverd.

klootschietenKlootschieten maar ook koningschieten zijn geschikt voor zowel jong als oud en hiermee een leuke familie activiteit. U kunt het parcours op uw eigen tempo afleggen en rust nemen wanneer en waar u ook wilt. Daarnaast is klootschieten ook een geschikte activiteit voor personeelsfeesten. Tijdens het klootschieten kunnen deelnemers op een ontspannen en ongedwongen manier elkaar beter leren kennen. Daarnaast zal er flink gediscussieerd worden over de best te volgen strategie. Daarnaast is deze activiteit goed te combineren met een diner of feest arrangement in De Pandoer.

We krijgen daarom ook regelmatig bedrijven op bezoek voor het klootschieten. Voor mogelijkheden om ons klootschieten voor bedrijven arrangement te combineren, kunt u terecht op onze arrangementen pagina. Wilt u ons klootschiet arrangement boeken of meer informatie over deze activiteit, dan kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier, ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bellen op 0493-691918.

 

Een heerlijke dag...

Wat hebben wij genoten van ons huwelijksfeest in De Pandoer. Het was helemaal top. Bedankt!.

Evenlien Janssen Helmond

Vind je de Pandoer leuk?

Close

Like ons dan