witblok 1440 100

Wilt u een echt traditierijke sport als activiteit, dan raden we koningschieten aan. Koningschieten is namelijk een eeuwenoude wedstrijd uitgeoefend door gilden en schutterijen. Na een heerlijke Brabantse kop koffie met vers gebak bij De Pandoer gaat u naar het Sint Jorisgilde in Asten, dat u in uniform zal ontvangen. Zij zullen u vervolgens de regels en gebruiken van het koningschieten uitleggen en de gehele actviteit begeleiden.

Bij het koningschieten is het de bedoeling dat u met een geweer een houten vogel uit een hoge paal of boom schiet. Koningschieten wordt daarom ook wel vogelschieten genoemd. Dit klinkt misschien gevaarlijk, maar omdat het geweer zelf ook vast aan een paal zit, is het veilig voor jong en oud. Er wordt om de beurt geschoten door de deelnemers en degene die dit het beste doet, wordt als winnaar gehuldigd. Deze huldiging is bijzonder op zich, want de beste schutter wordt gekroond als de koning of koningin.

Koningschieten is een rustige activiteit die u lekker in de buitenlucht kunt doen. Ontspannend maar fanatiek, want bij velen komt het jachtinstict naar boven tijdens dit schuttersfeest.

Koningschieten is een leuke activiteit voor bedrijfsfeesten. Deze activiteit is geschikt voor zowel de jongere als oudere werknemer. Daarnaast is koningschieten een activiteit met een zeer rijke traditie in Noord-Brabant en Limburg. Als u dus eens een typische Brabantse of Limburgse acitiviteit wilt doen, dan is dit schuttersfeest een aanrader. Verder biedt deze schietwedstrijd een ludieke mogelijkheid om de koning of koningin van uw bedrijf te kiezen. De schietbaan ligt op enkele kilometers van De Pandoer en uiteraard kunt u een koningschieten arrangement combineren met een diner- en/of feest arrangement op De Pandoer. Voor meer informatie over deze arrangementen kunt u terecht op onze arrangementen pagina.


Het koningschieten is ook populair bij vriendengroepen, waarbij fanatiek wordt gestreden om de beste schutter van de groep te worden.
Wilt u ons koningschieten arrangement boeken of meer informatie hierover, dan kunt u ons bereiken via ons contactformulier, ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of ons bellen op 0493-691918.

Een heerlijke dag...

Wat hebben wij genoten van ons huwelijksfeest in De Pandoer. Het was helemaal top. Bedankt!.

Evenlien Janssen Helmond

Vind je de Pandoer leuk?

Close

Like ons dan